Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Στο Συνοδικό Μέγαρο ο υπουργός Απασχόλησης

Δεκ 08:39
Στο Συνοδικό Μέγαρο ο υπουργός Απασχόλησης
 
Στο Συνοδικό Μέγαρο ο υπουργός Απασχόλησης
Το Συνοδικό Μέγαρο θα επισκεφθεί το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Απασχόλησης Γιάννης Βρούτσης, όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο στο περιθώριο των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Στα θέματα της αρμοδιότητας του υπουργείου Απασχόλησης που αφορούν την Εκκλησία της Ελλάδος και είναι πολύ πιθανό να συζητηθούν μεταξύ του Γιάννη Βρούτση και του κ. Ιερώνυμου περιλαμβάνονται το συνταξιοδοτικό των κληρικών, το κληρικόσημο, που αποτελεί κοινωνικό πόρο, αλλά και τα ακίνητα της Εκκλησίας της Ελλάδος που ενοικιάζουν φορείς του ελληνικού δημοσίου, ευθύνης του υπουργείου Απασχόλησης.

Σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό για τους έγγαμους κληρικούς, μέχρι σήμερα, ισχύουν οι ρυθμίσεις συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Το κληρικόσημο είναι κοινωνικός πόρος που επιβάλλεται στις ληξιαρχικές πράξεις βαπτίσεως, στις άδειες γάμου, στα διαζύγια και αλλού και αποδίδεται στον Τομέα Προνοίας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος ( ΤΠΟΕΚΕ) του Ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων (ΤΠ∆Υ).

Το τρίτο ζήτημα, που ενδεχομένως να συζητηθεί κατά τη συνάντηση του Γιάννη Βρούτση με τον Αρχιεπίσκοπο, είναι η εκμίσθωση εκκλησιαστικών ακινήτων από φορείς του δημοσίου, της ευθύνης του υπουργείο Απασχόλησης.

Το υπουργείο έχει θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα επαναδιαπραγμάτευσης των ενοικίων σε ακίνητα που ενοικιάζει για τη στέγαση υπηρεσιών του και είναι πολύ πιθανό να τεθεί προς συζήτηση η αναπροσαρμογή των μισθίων.

Την ίδια στιγμή, εκκλησιαστικοί παράγοντες εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για την ενδυνάμωση της συνεργασίας της Εκκλησίας με το υπουργείο Απασχόλησης στην εφαρμογή κοινών προγραμμάτων για την απασχόληση και τη μετεκπαίδευση ανέργων νέων, αλλά και ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους σε μεγαλύτερη ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου