Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Τί σημαίνει «μετανοείτε»

Χθες η Εκκλησία εόρτασε την μνήμη της A’ και Β’ Εύρεσης της κεφαλής του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, γι’ αυτό παραθέτουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την ομιλία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, με θέμα «Το κήρυγμα του Προδρόμου» (15-1-2006), για την σημασία της κηρύγματος του για μετάνοια.

Τί σημαίνει «μετανοείτε»

Το αποστολικό ανάγνωσμα του Ψυχοσάββατου, σε μετάφραση απο τον κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο

Για την θαυμαστή γέννηση του αγίου Ιωάννη του ΠροδρόμουΑλλά για να κατακτήσουμε την βασιλεία των Ουρανών χρειάζονται προϋποθέσεις. Και οι προϋποθέσεις συνοψίζονται στο κήρυγμα του Τιμίου Προδρόμου στη προτροπή που ακούσατε, σε μια λέξη, στη λέξη «Μετανοείτε».

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ μικροΤί σημαίνει «Μετανοείτε»; Η βασική έννοια, η πρώτη έννοια είναι «Μεταβάλλετε νουν, αλλάξετε μυαλά, αλλάξετε φρονήματα, ιδέες, αντιλήψεις. Παρατήσατε τις εσφαλμένες ιδέες και αντιλήψεις και εγκολπωθείτε τις αλήθειες της Γραφής, τις αλήθειες τηςεπιστορη ασωτουπ Εκκλησίας, τις αλήθειες του Θεού. Αλλάξετε αισθήματα και βάλετε μέσα σας προπάντων το αίσθημα, το συναίσθημα της αγνής, της ανυπόκριτης, της ανιδιοτελούς αγάπης. «Μετανοείτε» σημαίνει αλλάξετε ζωή. Γι’ αυτό ο Πρόδρομος είπε «άξια της μετανοίας έργα πράσσοντες». Και να κάνετε έργα άξια της μετανοίας. Μέχρι τώρα κάνατε έργα αμαρτωλά, τώρα θα κάνετε έργα άγια.


Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου