Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

επιστροφή" του Σιγκαπούρης Κωνσταντίνου στην ενορία του! (FOTO)

Συγκίνηση από την "επιστροφή" του Σιγκαπούρης Κωνσταντίνου στην ενορία του! (FOTO)

του Νίκου Παπαχρήστου, Φωτογραφίες του Γιάννη Ζαργάνη, Video: Νίκος Παπαχρήστου
28 Νοεμβρίου 2011, 04:00
2152 αναγνώσεις
Οι στιγμές ήταν ξεχωριστές. Στιγμές συγκίνησης αλλά και χαράς. Ο Ναός της Ευαγγελίστριας πανηγύριζε την ανάδειξη ενός ακόμα δικού του παιδιού σε Επίσκοπο της Εκκλησίας του Χριστού. Ο λαός της ενορίας συμμετείχε στην Κυριακάτικη λειτουργία, την πρώτη λειτουργία που τέλεσε ως Αρχιερέας, ο νέος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος Τσίλης, ο οποίος μεγάλωσε, προσέφερε τις υπηρεσίες του, χειροτονήθηκε στον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης στο Ναό της Ευαγγελίστριας.
Από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών είχε κατακλύσει τον περικαλλή Ναό για να λάβει την ευχή του νέου Ιεράρχη. Στον όρθρο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος και συμμετείχαν ο Σάμου Ευσέβιος και ο Χονγκ Κονγκ Νεκτάριος, κατά σάρκα αδελφός του νέου Ιεράρχη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Χονγκ Κονγκ Νεκτάριος και αμέσως μετά ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γεωργακόπουλος, προσέφερε ως δώρο στο νέο Μητροπολίτη Κωνσταντίνο, εκ μέρους όλων των ενοριτών, ένα ωμοφόριο και ένα επιτραχήλιο.

Καθόλη τη διάρκεια της θείας λειτουργίας ήταν εμφανής η συγκίνηση του νέου Μητροπολίτη ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους γονείς του, τους συγγενείς και φίλους του, τους συνενορίτες του.

Αμέσως μετά προσφέρθηκε κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του Ναού όπου ο Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ Νεκτάριος μίλησε για τη νέα Μητρόπολη του Οικουμενικού θρόνου και το έργο που έγινε σε αυτήν τα προηγούμενα χρόνια.






Σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου