Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Πρώτος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης ο Αρχιμ.ΚωνσταντίνοςΤσίλης

Πρώτος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης ο Αρχιμ.ΚωνσταντίνοςΤσίλης

των Νίκου Μαγγίνα και Νίκου Παπαχρήστου
3 Νοεμβρίου 2011, 16:44
2952 αναγνώσεις
Νέο Μητροπολίτη Σιγκαπούρης εξέλεξε πριν λίγα λεπτά η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.
Συγκεκριμένα, πρώτος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης εξελέγη ο Αρχιμ.Κωνσταντίνος Τσίλης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Χόνγκ Κόνγκ και αδελφός του Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ Νεκταρίου.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Εψηφισμένου Μητροπολίτου
Σιγκαπούρης κ.Κωνσταντίνου
Ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Τσίλης, εγεννήθη τω 1973 εν Πειραιεί.

Εσπούδασεν εις την Ανωτάτη Εκκλησιαστικήν Ακαδημίαν Αθηνών και εις το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τυγχάνει πτυχιούχος αυτών. Παρηκολούθησε με επιτυχία σεμινάρια, α) Δημοσιογραφίας, β) ορθοφωνίας, γ) συμβολισμού προφορικού και γραπτού λόγου, δ) εικονοληψίας και μοντάζ, εις την Ελλάδα και το Εξωτερικόν, ε) αντιμετώπισης ψυχολογικών τραυμάτων από φυσικές καταστροφές εις το Eastern Mennonite University εις Ηνωμένας Πολιτείας Αμερικής, με υποτροφίαν της Κυβερνήσεως της Αμερικής, στ) παραδοσιακής πρακτικής ιατρικής, με έμφασιν εις θέματα πρώτων βοηθειών και βοηθημάτων υποσιτισμού, εις Ταϋλάνδην, ζ) διδασκαλίας της Ελληνικής, ως δευτέρας γλώσσας εις την Φιλοσοφικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως λαϊκός, επί δεκαπενταετίαν, εργάσθηκε ως δημοσιογράφος εις εκκλησιαστικά και κοσμικά περιοδικά και εφημερίδες, ως συνεργάτης και παραγωγός Ραδιοφωνικών εκπομπών και αρχισυντάκτης ειδήσεων εις εκκλησιαστικούς και κοσμικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως η Πειραϊκή Εκκλησία, η Εκκλησία της Ελλάδος, και το Ραδιόφωνο Τέχνης και Λόγου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τακτικώς αθρογραφεί εις τον έντυπον και ηλεκτρονικόν τύπον.

Διηκόνησε εις το Εκκλησιαστικόν έργον της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ως Κατηχητής, στέλεχος των Κατασκηνώσεων, συνεργάτης του Γραφείου Νεότητος, και ως μέλος αντιπροσωπειών εις συνέδρια νεότητος.

Χειροτονήθηκε Διάκονος, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χονγκ Κονγκ κ. Νικήτα, τη 25η Ιανουαρίου 2003 και Πρεσβύτερος, υπό του ιδίου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, τη 26η Ιανουαρίου 2003. Τη 19η Ιουλίου 2003 έλαβε το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου.

Από του έτους 1998, περιοδικώς μετέβαινε εις την ιεραποστολικήν Μητρόπολην Χονγκ Κονγκ ως εθελοντής, ενώ μετά την χειροτονίαν του, το έτος 2003, διηκόνησε εις την Ιεράν Μητρόπολιν Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και από τον Μάρτιον του έτους 2005 έως και σήμερον, διηκόνησε ως Πρωτοσύγκελλος.

Κατά την περίοδον του φονικού τσουνάμι εις Νοτιοανατολικήν Ασίαν, τον Δεκέμβριον του 2004, διοργάνωσε προγράμματα ηθικής και υλικής υποστηρίξεως των θυμάτων, διανομής ανθρωπιστικής βοηθείας, και ανοικοδομήσεως κλινικών και σχολείων εις Ταϋλάνδην και εις την Νήσον Νίας εις Σουμάτραν Ινδονησίας.

Ομιλεί και γράφει καλώς την Αγγλικήν γλώσσαν. Έχει γνώσεις ιταλικών, γαλλικών, και εβραϊκών. Επίσης, γνωρίζει την νοηματική γλώσσα και τη γλώσσα των τυφλών (σύστημα Μπράϊγ).
Σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου