Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Νέοι Μητροπολίτες Σιγκαπούρης, Πιτσβούργου και Αυστρίας (φώτο εκλογής)

Νέοι Μητροπολίτες Σιγκαπούρης, Πιτσβούργου και Αυστρίας (φώτο εκλογής)

των Νίκου Μαγγίνα και Νίκου Παπαχρήστου
3 Νοεμβρίου 2011, 16:53
4910 αναγνώσεις
Νέοι Μητροπολίτες Σιγκαπούρης, Πιτσβούργου και Αυστρίας εξελέγησαν νωρίτερα από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου.
Συγκεκριμένα νέος Μητροπολίτης Αυστρίας εξελέγη ο Αρχιμ. Αρσένιος Καρδαμάκης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας και Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι.
Στη Μητρόπολη Πιτσβούργου εξελέγη ο Επίσκοπος Τρωάδος Σάββας, ο οποίος είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους κατά την κατάρτιση του τριπροσώπου από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Πρώτος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης ο Αρχιμ. Κωνσταντίνος Τσίλης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Χόνγκ Κόνγκ και αδελφός του Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ Νεκταρίου.
Η ψηφοφορίες πραγματοποιήθηκαν στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι όπου για κάθε μία πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη Ακολουθία τελέσεως Κανονικών ψήφων. Την εν λόγω Ακολουθία τελεί Αρχιερεύς νυμφαγωγός.

Στην ψηφοφορία για την εκλογή Μητροπολίτη Σιγκαπούρης την Ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορέας Αμβρόσιος.

Στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πιτσβούργου την Ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος ενώ στην ψηφοφορία για την πλήρωση της ητροπόλεως Αυστρίας , την Ακολουθία τέλεσε ο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος.

Λίγο νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πατριάρχη με την συμμετοχή όλων των συνοδικών Ιεραρχών στο Πατριαρχικό Γραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου