Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ο Μέγα Μήνυμα του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης Κωνσταντίνου στο Φανάρι

ο Μέγα Μήνυμα του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης Κωνσταντίνου στο Φανάρι

Κωνσταντινούπολη, φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα
21 Νοεμβρίου 2011, 01:10
1836 αναγνώσεις
Η ειδική τελετή του Μικρού και Μεγάλου Μηνύματος επί τη εκλογή του Μητροπολίτου Σιγκαπούρης Κωνσταντίνου πραγματοποιήθηκε την 19η Νοεμβρίου 2011 στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη.

Παρουσία Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου, ο Μέγας Εκκλησιάρχης Αρχιμανδρίτης Βενιαμίν ανέγνωσε το Μέγα Μήνυμα και ακολούθησε η αποδοχή και ευχαριστία του Μητροπολίτου Κωνσταντίνου.

Νωρίτερα στο Πατριαρχικό Γραφείο, ο Οικουμενικός Βαρθολομαίος δέχθηκε τον νέο Μητροπολίτη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Σάμου Ευσέβιο, τον Μητροπολίτη Χονγκ Κόνγκ Νεκτάριο, κατά σάρκα αδελφό του, τον Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο, Πρωτοσυγκελλεύοντα των Πατριαρχείων και τον Αρχιμ. Βαρθολομαίο Σαμαρά, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στον Ι. Ναό της Παναγίας του Πέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κατά την καθιερωμένη Πατριαρχική και Συνοδική Θ. Λειτουργία επί τη εορτή των Εισοδείων της Θεοτόκου. Η ενθρόνισή του, στην έδρα της επαρχίας του, πιθανότατα, στα τέλη της χρονιάς ή στις αρχές του 2012.

Σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου