Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

E-mail Εκτύπωση PDF
1 Της Ορνέλας  Ζέφη

Αποκλειστικά στο «Αγιορείτικο Βήμα», ο Πατέρας Βασιλειάδης μιλά για τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, Δαμασκηνός.

Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός, έφυγε από τη ζωή τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου, σε ηλικία 93 ετών.
Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός, γεννήθηκε το 1920 στην Οιχαλία Μεσσηνίας, και σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα.

Το 1951 χειροτονήθηκε το 1951 Διάκονος και το 1958 Πρεσβύτερος, ενώ εξελέγη Μητροπολίτης το 1974 και αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του
Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο πατέρας Βασίλειος, ήταν από τους λίγους ανθρώπους που ήταν κοντά του, μίλησε αποκλειστικά στο «Αγιορείτικο Βήμα», για τον Μητροπολίτη.

Δείτε τι δήλωσε:

«Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Δαμασκηνός, ήταν ένας επίσκοπος άξιος της ιεροσύνης του. Όλη του τη ζωή τη διέθεσε για την Εκκλησία και για το Έθνος, χωρίς καμία ιδιοτέλεια και χωρίς να διεκδικήσει κάτι ιδιαίτερο για τον εαυτό του.

Αφιερώθηκε στην προστασία του ποιμνίου του, την προάσπιση της Ορθοδοξίας και την απόκρουση της Εθνικής απειλής κατά της Θράκης, αυτό είναι μια τεράστια προσφορά του , ήταν το ανάχωμα πάνω στο οποίο έφταναν όλα τα πονηρά σχέδια των οργάνων της Άγκυρας και αυτό ήταν ο αγώνας του ο ιδιαίτερος, εκτός βεβαίως από τον καθαρά εκκλησιαστικό και τον καθαρά πνευματικό.

Επιπλέον, είχε και μεγάλη φιλανθρωπική δραστηριότητα και διακρίθηκε για την ανιδιοτέλεια του, για τη λιτότητα του και για την εν γένη διαγωγή του, την άψογη κατά τους κανόνες της εκκλησίας συμπεριφορά του.

Ποτέ του δεν έβρισκε λαβή για σκάνδαλα και για οποιοδήποτε σκανδαλισμό του ποιμνίου του.

Γι αυτό το λόγο θρηνούμε το ότι χωρίστηκε από κοντά μας».

Η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής Κυρού Δαμασκηνού,  μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που και έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ η νεκρώσιμος εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, στην οποία θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου